Bestuurder raakt minibike na achtervolging kwijt

zaterdag 2 november 2013

Emmen - De politie nam vrijdagavond op Het Meerveld een minibike in beslag. Toen ze de 29-jarige uit Emmen afkomstige bestuurder op de Hoenderkamp zagen rijden en wilden controleren, ging deze er vandoor.

Via de Hoenderkamp, Eigenhaardweg, Bargermeerweg, Dordsestraat,Meerveld en de Anna Pauwlownastraat werd de achtervolging ingezet en daarbijnegeerde de bestuurder het stopteken. Uiteindelijk kon hij op Het Meerveld in dekraag gevat worden. De minibike werd inbeslaggenomen. Tijdens controle bleektevens dat de Emmenaar onder invloed, 650 ugl, verkeerde waarna zijn rijbewijsingevorderd werd. Tevens ging hij op de bon voor het onverzekerd rijden.

Minibikes

We kennen ze allemaal, de minibike. Het zijn vaak replica?s van echtemotoren, dus logisch dat de jeugd dat mooi en spannend vindt. Je voelt je eveneen beroemde motorcoureur van je eigen woonplaats. Ondanks het feit dat we alspolitie regelmatig communiceren dat ze verboden zijn, zien we ze steeds vaker opde openbare weg verschijnen.

Je mag met een minibike nooit op de openbare weg rijden, ookniet als je 16 jaar bent! Een minibike is namenlijk niet goedgekeurd voor deopenbare weg. Ze voldoen niet aan de regels van het voertuigreglement. Je kuntze dan ook niet verzekeren. Met een minibike mag je alleen op een afgeslotenprive-terrein rijden.

Minibikes zijn ook nog eens erg gevaarlijk en er zijn hogesnelheden mee te bereiken van soms wel 100 km/uur. Daar zijn ze absoluut nietvoor ingericht. Veel auto- en vrachtautobestuurders zien je niet eens rijdenwant je zit namelijk zeer laag bij de grond!

Word je door de politie toch met een minibike op de openbare wegaangetroffen, dan krijg je een bekeuring en wordt de bike inbeslaggenomen. Jekrijgt deze ook niet terug!

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Klazienaveen | 112 alarmeringen Klazienaveen | Goedkoop Tanken in Klazienaveen | Supermarkten in Klazienaveen | Weerbericht Klazienaveen