Dode en twee gewonden bij bedrijfsongeval

maandag 14 oktober 2013

Veenoord - Bij een bedrijfsongeval bij thermische verzinkerij Zincoat aan de Boerdijk is maandagmorgen een werknemer om het leven gekomen. Twee andere werknemers raakten gewond.

Kort na 08.00 uur ontstond er tijdens het proces van verzinkeneen explosie. De drie slachtoffers waren daar op dat moment aan het werk. Een24-jarige man uit Zwartemeer en een 57-jarige man uit Veenoord raakten daarbijgewond. Een 55-jarige inwoner van Emmer Compascuum kwam om het leven.

Door de explosie ontstond er brand in de hal van de verzinkerij.Deze brand zorgde voor hevige rookontwikkeling die o.a. over de nabijgelegenA-37 trok. Deze weg is hierna afgesloten waardoor het verkeer bijna een uurheeft moeten omrijden.

De brandweer had de brand snel onder controle. Het bleef bij eenbinnenbrand. Er zijn direct metingen verricht op mogelijke gevaarlijke stoffen.Daarbij zijn geen bijzondere stoffen aangetroffen.

De werknemers van het bedrijf zijn opgevangen in de kantine vaneen naastgelegen bedrijf. Daar zijn de medewerkers die ten tijde van de explosiein de hal waren, door mensen van de ambulancedienst onderzocht. Medewerkers vanslachtofferhulp boden hun diensten aan.

De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Deforensische dienst van de politie en de arbeidsinspectie stellen een onderzoekin naar de oorzaak.

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Klazienaveen | 112 alarmeringen Klazienaveen | Goedkoop Tanken in Klazienaveen | Supermarkten in Klazienaveen | Weerbericht Klazienaveen