Aanhouding voor illegale afvalopslag

dinsdag 1 september 2015

Emmen/Hardenberg - De politie heeft dinsdag een 41-jarige inwoner van Emmen aangehouden. Hij wordt verdacht van het illegaal vervoeren en opslaan van afval op een bedrijfsterrein in Hardenberg.

De opslag leverde diverse klachten van stankoverlast op. De gemeente heeft de verdachte toen een last onder dwangsom opgelegd. De politie startte ondertussen een milieuonderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Uit dat onderzoek is gebleken dat de verdachte vermoedelijk opdracht heeft gegeven tot het transporteren van afvalstoffen vanuit Ierland naar een bedrijf in Nederland. Het recyclingbedrijf in Nederland heeft de afvalstoffen niet verwerkt, zoals stond beschreven in de voorwaarden van de beschikking afgegeven door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT). In plaats daarvan heeft de verdachte de afvalstoffen vermoedelijk getransporteerd naar het bedrijfsterrein in Hardenberg.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de verdachte geen vergunning had om afvalstoffen op te slaan of te verwerken. Ook mag hij de afvalstoffen niet vervoeren, inzamelen, verhandelen of daarin bemiddelen. Door ILenT is bestuursdwang toegepast. Deze bestuursdwang leidde er toe dat in opdracht van ILenT 954 ton afvalstoffen zijn opgeruimd en zijn afgevoerd naar een vuilverbrandingsoven.

Het milieuonderzoek van de politie heeft vandaag geleid tot de aanhouding van de Emmenaar. Hij is ingesloten voor verhoor. Vorige maand werd ook de leidinggevende van het recyclingbedrijf dat het afval had moeten verwerken aangehouden en gehoord. Hij werd na verhoor heengezonden.

Uit financieel onderzoek is gebleken dat de verdachte voor de overbrenging van het afval uit Ierland naar Nederland geld heeft ontvangen. Inmiddels is het bedrijf van de verdachte echter failliet verklaard. Dinsdag werden de woning van verdachte alsmede zijn bedrijf doorzocht ten behoeve van zowel het strafrechtelijke als het financiƫle onderzoek tegen verdachte.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Klazienaveen | 112 alarmeringen Klazienaveen | Goedkoop Tanken in Klazienaveen | Supermarkten in Klazienaveen | Weerbericht Klazienaveen